Bijna weg! - Reisverslag uit Ruurlo, Nederland van Marina en Jurgen - WaarBenJij.nu Bijna weg! - Reisverslag uit Ruurlo, Nederland van Marina en Jurgen - WaarBenJij.nu

Bijna weg!

Door: Marina en Jurgen

Blijf op de hoogte en volg Marina en Jurgen

19 Juni 2011 | Nederland, Ruurlo

Hallo!

"Gaan jullie deze zomer nog op vakantie" werd ons in de afgelopen maanden regelmatig gevraagd. "Nee, waarschijnlijk niet, hooguit een weekje Griekenland of iets dergelijks", was dan meestal ons antwoord. "Nu we net een ander huis gekocht hebben waar heel veel aan verbouwd moet worden, willen we daar zoveel mogelijk tijd in steken," legden we uit.
Maar plannen zijn er om te veranderen! Al snel bleek dat een grote verbouwing naast de nodige 'ups' ook een aantal flinke 'downs' met zich mee kan brengen. Zo kregen we na een zeer voorspoedig begin (dakisolatie aanbrengen) te maken met de nodige tegenslagen die de boel flink vertraagden. Elke vrije avond werd besteed om aan het dak te werken en toch gaat het niet zo snel als je wil. Dan is het belangrijk om toch gemotiveerd te blijven! Maar hoe hou je die motivatie? Dat zal waarschijnlijk voor iedereen verschillend zijn. Wij kiezen voor de rigoreuze aanpak: We gaan op vakantie! Een weekje Griekenland? Nee, plannen zijn er om te veranderen, toch? Hoe verder we weg gaan, des te beter gemotiveerd komen we terug, bedenken we. Waarom dan? Tja, geen idee, dat klinkt gewoon beter. Het is niet wetenschappelijk onderbouwd ofzo, dus moeten we onze eigen logica maar bedenken!
Ok, ver weg dus, maar waar heen dan? Omdat we op korte termijn weg willen is de beschikbaarheid, naast de prijs uiteraard, een van de belangrijkste criteria. Al snel komen we Costa Rica tegen bij de mogelijkheden en dit lijkt eigenlijk gelijk echt iets voor ons: Geweldige natuur, met onder meer vulkanen, tropisch regenwoud en prachtige stranden en ontzettend veel mooie en bijzondere dieren. Wij hebben inmiddels al best veel gereisd en tot nu toe regelden we altijd alles op eigen houtje. Toch kiezen we er deze keer voor het eerst voor om met een georganiseerde reis te gaan. We hebben eigenlijk geen tijd om van te voren alles te regelen en uit te zoeken, we zijn nog niet eerder in Midden-Amerika geweest en spreken beide (nog) geen woord Spaans, en er komen regelmatig roofovervallen op toeristen voor. Genoeg redenen om deze keer toch voor een georganiseerde groepsreis te kiezen, ook dat moeten we tenslotte een keer geprobeerd hebben! De keuze valt op een 14 daagse rondreis. Zeker niet lang genoeg om alles van het land te zien, maar hopelijk wel om een goede impressie te krijgen. Punt van zorg is echter wel de vertrekdatum, die is al wel heel erg snel... Toch maar geboekt, maar omdat het zo kort voor vertrek is, moeten eerst de vluchten en overnachtingen aangevraagd worden op beschikbaarheid. Na een paar dagen in spanning gewacht te hebben kregen we afgelopen vrijdag het verlossende telefoontje: Alles is geregeld, onze reis gaat door! Tja, en dan hebben we nog 4 dagen om een en ander te regelen en voor te bereiden.... want aanstaande dinsdag vertrekken we al! Dinsdagochtend vliegen we al vroeg via Madrid naar hoofdstad San Jose.
De verbouwingsstress maakt plaats voor last minute vakantiestress.... Lonely Planet besteld, Spaanse basiswoorden en zinnen uit het hoofd leren, koffers opzoeken, camera's en geheugenkaartjes gereed maken, don't forget lijstjes maken, spulletjes kopen enz enz.
Op vakantie gaan ontspanning??? Pffff misschien hadden we dan toch voor het weekje Griekenland moeten gaan!

Marina en Jurgen

PS. We hopen dat we jullie een paar keer een verslag kunnen sturen van onze al dan niet ontspannende reis door Costa Rica!

• 18 Juni 2011 - 22:44

Ellen (Reurle):

Héél veel plezier en succes !! Geniet ervan, de rest komt later ;-)
    Groetjes Ellen.

• 20 Juni 2011 - 06:40

Ninette Zwierenberg:

Have fun!
    Groetjes, Ninette & Berry

• 20 Juni 2011 - 18:39

Lenny:

Heel veel plezier! Lekker even alles los laten!