Een heerlijke laatste week en nu weer thuis! - Reisverslag uit Zutphen, Nederland van Marina en Jurgen - WaarBenJij.nu Een heerlijke laatste week en nu weer thuis! - Reisverslag uit Zutphen, Nederland van Marina en Jurgen - WaarBenJij.nu

Een heerlijke laatste week en nu weer thuis!

Door: Marina en Jurgen

Blijf op de hoogte en volg Marina en Jurgen

23 November 2009 | Nederland, Zutphen

Inmiddels zijn we weer thuis, maar jullie hebben natuurlijk nog een verslag van onze laatste week in Australië tegoed! We hebben er een heerlijke relaxweek van gemaakt, eigenlijk een soort vakantie in een vakantie. Bovendien waren we inmiddels ook weer in het echt hele mooie weer beland, dus een betere afsluiting van onze reis hadden we niet kunnen hebben.

We zijn 2 dagen naar het kleine en onbekende eiland Great Keppel Island geweest. Het ligt ongeveer 14 km van de kust af ter hoogte van Rockhampton. Het is een klein, maar heel mooi eiland vlak bij het Great Barrier Reef. Er wonen maar heel weinig mensen en er zijn maar een paar kleine resorts, dus het is er lekker rustig. Hoewel we van te voren dachten dat het 2 relax dagen zouden worden, werd het een lekker actief ‘weekendje weg’. De eerste dag werden onze armspieren flink op de proef gesteld bij de biscuit fun ride. Altijd lachen, we lagen op een soort rond geval en werden keihard door het water getrokken door een boot. Slechts 2 snelheden waren mogelijk: fast en very fast. Het was even slikken toen we de eerste 10 minuten al heel hard vonden gaan, maar dat pas de fast versie bleek te zijn. Maar wij deden het heel erg goed, want ook bij de very fast versie lukte het ons om te blijven liggen, hoewel dat de grootste moeite koste en we nog een paar dagen flinke spierpijn in onze armen hebben gehad! Maar we hadden geen tijd om onze armen rust te geven, want daarna hebben we snorkelspullen in de kajak geladen en de hele middag een beetje rond gepeddeld, gesnorkeld en op verlaten strandjes gelegen. Wat is het leven toch vervelend! Om onze armen de volgende dag toch wat rust te geven hebben we de volgende dag de benen maar weer eens aan het werk gezet tijdens een flinke wandeling dwars door het eiland. Wij dachten dat het maar een klein stukje was, maar dat bleek flink tegen te vallen omdat we een berg over moesten. Maar ach, daarna konden we weer genoeg uitrusten op een mooi wit strand alleen voor onszelf!
We hadden nog geen genoeg van eilandjes, witte stranden, snorkelen en boten, want daarna hebben we nog rond de Whitsundays gevaren. Een zonnebril is echt onmisbaar daar, zo wit is het zand daar! Schildpadden, dolfijnen en kleine haaien gezien en gesnorkeld tussen vissen van ruim een meter lang.

Daarna rustig doorgereden naar Cairns en kwamen we er gelukkig op tijd achter dat ons vliegtuig een dag eerder ging dan we zelf dachten! Hoewel ons lijstje ‘dieren om te spotten’ inmiddels behoorlijk klein geworden was, wilden we toch nog graag de cassowary in het wild zien. Er zijn er nog maar 50 van die in het wild leven, dus het valt niet mee om er 1 te spotten. We hebben 5 jaar geleden vreselijk veel lol gehad om de cassowary, want toen zijn we ook op jacht geweest naar dat beest en toen stonden er allemaal borden dat ze heel gevaarlijk zijn en dat je achter een boom moest gaan staan als hij je ging aanvallen (?!?). Ze leven in heel dicht regenwoud, dus bomen genoeg daar! Het zijn eigenlijk hele rare beesten: een soort struisvogel achtig dier met een rood en blauwe hals en kop en verder zwart lichaam en een soort hanekam vormige helm op zijn kop waarmee hij zich een weg door het regenwoud heen baant. Ze zijn heel moeilijk te vinden omdat er nog maar zo weinig zijn, maar wie niet waagt, wie niet wint, dus wij op zoek naar de cassowary. Er waren gelukkig geen andere mensen die ze al weggejaagd konden hebben, maar toen we na een half uur nog geen teken van cassowary leven hadden gezien of gehoord, wilden we het opgeven, maar ineens, helemaal verscholen zagen we toch een blauwe kop! Joehoe! Gelukkig viel hij ons niet aan, en nadat hij ons even had aangekeken en wij hem precies tussen alle takken en bladeren door konden zien, liep hij weg.

De laatste 2 dagen hebben we eigenlijk niet zo veel meer gedaan. Beetje andere mensen jaloers gemaakt dat wij een cassowary gezien hadden, beetje bbqen aan het strand, beetje kletsen met medekampeerders enzo, vooral de laatste avonden in Cairns waren erg gezellig. Ideaal trouwens, overal in parken en bij het strand staan gratis barbies (zoals Australiërs een barbecue noemen) en picknicktafels, erg leuk en handig,

En toen moesten we toch weer de waarheid onder ogen zien: we moesten weer naar huis! Je zou misschien verwachten dat we na zo’n lange reis wel weer graag naar huis zouden willen, maar als we nog een keer 10 weken er achteraan zouden kunnen plakken, nou, dan hadden we dat graag gedaan! Maar goed, het is niet anders, en de laatste dag doe je toch niet veel meer, dus dan kun je ook maar het beste zo snel mogelijk weer thuis zijn. Door verschillende redenen vlogen we via Nieuw Zeeland terug, dus met een flink omweg. Eerst van Cairns naar Auckland, daarna naar Los Angeles, en vanaf daar naar Amsterdam. Al met al duurde de terugreis zo’n beetje 40 uur! Gelukkig verliep alles wel goed. Tijdens de lange vlucht van Auckland naar LA was al het water in het vliegtuig opgeraakt en moesten we de wc’s doorspoelen met sinaasappelsap! Tja, kan gebeuren!
De laatste week was het elke dag rond de 30 graden, dus het was even wennen in Nederland. Hoewel iedereen zei dat het zulk lekker weer was, vonden wij het toch best wel weer koud! Verder is het weer heel erg opletten wat je zegt omdat iedereen je weer kan verstaan. En ondanks dat we vrijwel elke dag wel wat gereden hebben en dus elke keer ergens anders overnacht hebben, hadden we toch een behoorlijk gestructureerd leven: Rond 6 uur opstaan omdat het door de zon te warm is om langer te blijven liggen, tent afbreken, douchen, ontbijten en elke keer is het weer een strijd om de toaster aan de gang te krijgen, dan op weg en na een uurtje is het tijd voor een coffee on the go. Verder nog een keer lunchen, boodschappen doen, iets bezoeken/doen/bekijken en dan aan het eind van de middag een camping zoeken, gelukkig is dat nooit een probleem. Op de camping gaan we altijd eerst de tent opzetten en daarna de campkitchen inspecteren en spullen in de koelkast zetten. Daarna de douches/toiletten, tv lounge, internetroom enz checken en dan eten maken.
Gelukkig kunnen we thuis nog een paar dagen acclimatiseren en van de jetlag bijkomen voordat we weer aan het werk moeten en dan zit onze mega vakantie er echt weer op!

Dit is dan ook het laatste reisverslag van deze reis. Hopelijk hebben jullie onze verhalen met plezier gelezen en allemaal heel erg bedankt voor alle berichtjes, e-mails, krabbels, smsjes, enz. Het is altijd erg leuk om iets van het thuisfront te horen. Helaas konden we meestal niet iedereen persoonlijk iets terugsturen, maar het werd daarom zeker niet minder gewaardeerd! Nogmaals, heel erg bedankt daarvoor en we zien jullie vast allemaal snel weer!

• 24 November 2009 - 07:38

Ninette:

Jammer dat de reis voorbij is, heb genoten van de mooie verhalen!

Zie jullie snel weer op stal! Groetjes, Ninette

• 24 November 2009 - 18:18

B En G:

Woehoe!! Jullie zijn dr weer:):)! Beetje jammer dat we nog geen tijd hebben gehad jullie op te zoeken. Beetje erg druk. Tot snel!!