Onze laatste week in Amerika! Maar hoe nu verder? - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Marina en Jurgen - WaarBenJij.nu Onze laatste week in Amerika! Maar hoe nu verder? - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van Marina en Jurgen - WaarBenJij.nu

Onze laatste week in Amerika! Maar hoe nu verder?

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marina en Jurgen

03 Oktober 2009 | Verenigde Staten, San Francisco

Onze reis in Amerika is alweer bijna ten einde! Maar eerst nog een verslag van onze laatste week in Amerika. Een week waarin we weer veel meegemaakt hebben, maar die ook overschaduwd werd door de Tsunami in Samoa. Gelukkig hadden we toen inmiddels de Nationale Parken achter ons gelaten en kwamen we weer in een gebied waarin telefoon en internet weer werkt. De laatste NP’s die we bezocht hebben zijn Grand Canyon en Joshua Tree. Grand Canyon doet echt zijn naam eer aan, wat indrukwekkend groot en diep is deze canyon zeg! Joshua Tree is een park in de woestijn met een soort cactusbomen. Dit is tevens het laatste park waar we gekampeerd hebben. Het kamperen in de parken was behoorlijk primitief, maar wel leuk. Er zijn vaak, behalve toiletten, geen voorzieningen, maar het zijn vaak wel mooie plekken waar je kunt kamperen met je tentje. In Joshua Tree bijvoorbeeld, kampeerden we in een soort vallei, helemaal omringd door rotsen. En elke keer zijn er wel dieren: In Joshua Tree waren het coyotes die rond de tent liepen. Wel een mooi geluid, huilende coyotes! Inmiddels zijn we er al weer helemaal aan gewend om in motels/hotels te slapen en eerlijk gezegd is dat ook wel erg lekker. In de parken was het vaak nogal een probleem om douches, wasmachines (de was en droogmachines zijn verrassend snel, maar het wordt helaas dan ook niet schoon en droog) en winkels en dergelijke te vinden en daar hebben we nu in dit stedelijke gebied en met de motels geen last meer van!

We zijn 2 dagen in Hollywood geweest. Wat een omschakeling zeg, vanuit de rustige parken naar de bruisende stad! We hebben de Walk of Fame verkend en zijn naar Warner Brothers studio’s geweest voor een kijkje achter de schermen. Erg leuk, ze hebben daar hele mooie sets. Het was erg grappig om te zien waar bepaalde bekende scenes van bijvoorbeeld ER, Spiderman, Dukes of Hazzerd, Matrix, enz. opgenomen zijn en hoe bijvoorbeeld een landing met een helicopter op een ziekenhuis opgenomen wordt. Overall conclusie: geloof echt niks van wat je in series en films ziet! Echt bij elk beeld wordt je eigenlijk voor de gek gehouden en niks is wat het lijkt!

’s Avonds was er in het Chinese Theatre in Hollywood de premiere van de film van Drew Barrymore, Whip it. De anders zo drukke straat was helemaal afgezet en stond helemaal vol met dranghekken, camera’s, lampen, schermen, en heel veel beveiligingsmensen. Er lag een lange rode loper. Wij wisten eigenlijk niks over de film en wie er in meespeelt, maar gezien de belangstelling zijn we toch ook maar blijven kijken. En het was wel echt heel leuk om z’n spektakel eens te zien. De sterren werden een voor een in geblindeerde limosine of andere grote zwarte auto voorgereden en stapten en bij het uitstappen probeerde iedereen zo snel mogelijk te zien wie het was, en als het een bekend iemand was, volgde een hoop gegil en geroep. Daarna gingen ze heel uitgebreid op de foto op de rode loper. Het was wel moeilijk om de sterren te herkennen, maar we hebben onder andere Drew Barrymore, Steven Spielberg (onze eerste opmerking toen hij uit de limo stapte: He, wie is die opa nou weer?), hoofdrolspeelsters Ellen Page en Julliette Lewis, Zangeres Eve en tennisster Serena Williams (wat heeft die een kapsones zeg!) Elke keer was het weer spannend om te zien wie er uit een auto stapte, erg grappig!
Toen het grootste spektakel daar afgelopen was, zijn nog even in die staat blijven hangen en kwamen we nog als achtergrond in een opname van Cold Case terecht en er was ook nog een andere serie aan het filmen. Er wordt dan gewoon een set op straat gebouwd en dan laten ze gewoon toeristen en voorbijgangers door het beeld heen lopen als achtergrond. Toen we na 2 dagen toch weer genoeg hadden van de stad, was het ook weer tijd geworden om rustig aan weer naar San Francisco terug te rijden. We hebben de mooie kustroute naar het noorden gereden langs mooie stranden en kustlijn.

We zijn weer in San Francisco en morgen vliegen we naar Nieuw-Zeeland. Vanaf daar zouden we een dag later doorvliegen naar Samoa, maar door de Tsunami is onduidelijk wat we nu gaan doen. We hadden een beachfale (soort strandhutje) aan het mooiste strand van het Upolu (het hoofdeiland van West-Samoa), Lalomanu, geboekt, maar juist dat deel is het ergste getroffen en alle resorts aan de zuidkant van het eiland zijn ernstig beschadigd of weggevaagd en voor onbepaalde tijd gesloten. Bovendien is het een grote chaos, compleet met plunderingen en het is heel moeilijk om betrouwbare informatie te krijgen over de actuele situatie. Kortom, we weten nog niet wat we nu verder moeten/kunnen/willen met Samoa.

• 03 Oktober 2009 - 08:35

Ellen (EL):

Wat een heerlijk verslag weer! En wat een geweldige ervaringen weer opgedaan!
    Een groot geluk dat jullie niet al in Samoa zaten,moet er niet aan denken...Jullie gaan daar zeker een "goede vervanging" voor vinden.
    Ik kijk al weer watertandend uit naar de volgende belevenissen.
    Heel veel plezier!
    Groetjes Ellen.

• 06 Oktober 2009 - 17:15

Familie Van Dijk:

hoi Jurgen en Marina.
    Hopelijk kunnen jullie nog een mooi vervolg geven aan jullie zeer interessante reis.
    Was leuk te lezen.
    groetjes van uit Vorden

• 07 Oktober 2009 - 19:15

Robert & Nancy:

Wat leuk om steeds te lezen wat jullie gedaan hebben.
    Maar goed dat jullei niet al op Samoa waren ... maar wel onzeker wat nu te doen. Komt vast goed! Veel plezier met het vervolg en we wachten op het volgende verslag.