Viva Las Vegas! en heel veel steen...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marina en Jurgen
26 September 2009 | Verenigde Staten, Williams
Van het ene uiterste naar het andere uiterste… Konden we in Yosemite niet slapen van de kou, een paar dagen later in Death Valley konden we niet slapen door de hitte! Overdag was het ruim 45 graden, rond 11 uur ’s avonds nog steeds 40 graden en pas rond een uur of 5 ’s ochtends was het ‘afgekoeld’ tot een aangename 33 graden ongeveer. Jurgen is van narigheid maar op de picknicktafel gaan slapen. Meestal is een wind verkoelend, maar niet in de Death Valley, daar is de wind verstikkend warm, waardoor het nog warmer voelt. Dus overdag en ’s avonds beetje rondgehangen in gebouwen met airco (tja, je kan heel lang doen over het uitzoeken van een paar boodschappen), in het zwembad gelegen, lekker in een koel cafe eten en het park rondrijden. Na een beroerde nacht waren we in elk geval op tijd wakker voor de sunrise en plotseling is 33 graden heerlijk koel.
Daarna eindelijk weer eens naar een stad. En ondanks onze belabberde nachtrust tot nu toe beloofd deze stad ook niet veel goeds voor de nacht: Las Vegas, de stad die nooit slaapt! Een kampeerplaats gezocht in Red Rock Nationaal Park. Niet omdat het park nou zo bijzonder was (1 rode steen, en dat was het), maar omdat dit park dicht bij Las Vegas lag en het overnachten in een NP nou eenmaal gewoon leuk is. Eenmaal in Las Vegas hebben we eerst maar weer eens fatsoenlijk gegeten en vervolgens wat door de casino’s heen gelopen. Echt ongelooflijk hoeveel gokautomaten en speeltafels er in 1 stad passen! We wilden eigenlijk ’s avonds de hele Strip (zeg maar de straat waar alle grote hotels aan zitten en waar het allemaal gebeurd)aflopen, maar kwamen nog niet eens halverwege. Er was zoveel te zien: circusacts, nagebootste vulkaanerupties, een complete show met een gevecht op zee compleet met bommen en zinkende schepen, heel veel fonteinen en watervallen, enz. enz. De volgende dag hebben we de Strip verder afgelopen. (hotels doen dat trouwens slim: je mag bij elk groot hotel gratis parkeren, maar voordat je de parkeergarage uit bent en weer buiten op straat bent, moet de eerst door een heel doolhof in het casino heen). Echt de meest bizarre hotels zijn er: Een nagemaakte Eiffeltoren, een achtbaan in een hotel, complete skyline van New York inclusief Vrijheidsbeeld, een nagebootst Venetie waar je met een gondel doorheen kunt varen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We zijn ook nog even in de M&M’s store geweest, een paradijs voor Jurgen. Over een lengte van 8 meter lang stonden tientallen 3-meter hoge pilaren met allerlei m&m’s gesorteerd op kleur en smaak. Zo zijn er ook m&m’s in lichtrose, beige en grijs en in kokossmaak. Erg leuk allemaal, maar na zelf een paar gokken gewaagd te hebben, was het toch weer tijd om verder te gaan.
Verder eigenlijk heel veel steen gezien. Dat klinkt heel saai, maar is het gelukkig niet. De ene steen is de andere niet, zullen we maar zeggen.
Vanuit Las Vegas zijn we eerst naar Hooverdam (een van de meest opzienbarende bouwwerken, echt bizar hoe ze zo’n enorme dam al in 1935 hebben kunnen bouwen) en naar Zion National Park (een canyon met enorm steile wanden) geweest en daarna naar Bryce Canyon NP (ja, ook weer een canyon, maar gelukkig toch wel weer heel anders), en Monument Valley (eh, hoe leg je dat uit? Een vallei met daarin een soort hele grote pilaren van steen) en nu zijn we op weg naar Grand Canyon.
We zijn de tijd een beetje kwijtgeraakt doordat we nu door aardig wat verschillende staten zijn gekomen en het ons een beetje onduidelijk is waar de tijdzones lopen. Zo stonden we vanmorgen om 6 uur op om de sunrise in Monument Valley te bekijken, maar toen bleek het pas 5 uur te zijn.
Bovendien was het gisteravond nogal donker toen we de pan schoonmaakten waarin we pasta met rode saus hadden gemaakt. Hierdoor kreeg de thee vanmorgen zelfs zonder theezakje al kleur en het smaakte en rook ook wel een beetje naar pastasaus. Best lekker, zouden ze bij Pickwick ook eens moeten proberen. Tja, het koken is sowieso altijd een apart verhaal. Aangezien we geen koelkast hebben en maar 1 kookpitje is het nogal improviseren. Soms kunnen we wel een kampvuur maken, dat scheelt al iets, want dan kunnen we bbq-en en marshmellows maken.
Als we verse groente en vlees kopen, moet het dus ook dezelfde dag op, omdat het vanwege de warmte niet langer houdbaar blijft. Echter, in de meeste parkwinkeltjes (als er al een winkel is) hebben ze alleen instantspul. Toch is het verassend genoeg vrijwel altijd lekker geweest wat we gemaakt hebben. Al moet ik er wel bij zeggen dat als het koud is, eigenlijk al het eten dat warm is lekker smaakt. Een greep uit onze maaltijden: rijst met vacuümverpakte kip en doperwtjes, pasta met saus en snijbonen, soort rosbief met rijst en tomaat, en een zak korrels waarbij je alleen kokend water hoeft te gieten en vervolgens krijg je een verassend lekkere pittige nasi. Misschien niet altijd even nutritioneel verantwoord, maar best lekker. Ach, mocht het echt een keer mislukken, dan is er altijd dichtbij wel een McDonalds, Wendy’s, Burger King, Taco Bell, Jack in the Box, Denny’s, Pizza Hut of een van de andere duizenden fast food tentjes.
Zo, voor nu is dit wel weer even genoeg. Volgende keer weer meer nieuws!
26 September 2009 - 20:13
Ellen (EL):
GE-WEL-DIG...!!!
(het was hier vandaag ook "wel" 20 graden....;-)..) -
29 September 2009 - 07:41
Kristy:
Hey jongens,
Ziet er weer geweldig uit! Mooi hoor! wel een beetje jaloers.... Martijn en ik zijn een weekendje weg geweest naar zuid Limburg, ook heel mooi!!! ;)
Groetjes -
02 Oktober 2009 - 20:33
Geert En Bas:
Hej!! Tof, tof, tof! Erg leuk weer allemaal. Wij zitten nu in Oostenrijk tussen de bergen. Ook errug leuk! We zijn al wezen wandelen, zwemmen, rodelen, bergen beklommen en spelletjes gedaan. Wij willen wel een keer koken voor jullie hoor wanneer jullie weer terug zijn;). Liefs en blijf genieten!!